Kérem hogy oldalam megtekintését a főoldalon kezdje! Telefon: 30-4088109 e-mail: maklaryz11@t-online.hu

A belső terek, enteriőrök kialakítása hatalmas szellemi munka és nem kis anyagi befektetés, ezért érdemes a bemutatására is kellő figyelmet fordítani. Az enteriőrök fotózása nem egyszerű feladat, nem lehet rá semmilyen sablont alkalmazni. Minden épületbelső más és más, a benapozás napszakonként és évszakonként és az időjárás függvényében is változik. A fotográfusnak a világítást harmónikusan kell igazítani a külső fényekhez hozzáhangolni a belső világításhoz, vagy a kandalló tüzéhez. A fotós vakuarzenálja nem látszik a képeken, de a hozzáértők sejtik, hogy miért van egyidőben helyesen világítva a külső és belső tér.

Az enteriőr fotózás az a terület ahol a belsőépítész és a fotós egymásra van utalva. Mintegy két évtizedes hivatásosan gyakorolt építészeti fotózás után tudom, milyen az ha egy belső tér üres, vagy előnytelenül van berendezve, de mégis le kell fotózni. A belső építész is megtapasztalhatja, hogy milyen fotózási gondok adódnak, ha saját maga próbálja elkészíteni azokat. Ilyenkor jöhetnek elő a ferde függőleges vonalak, a beégett, részlet nélküli ablakok, a nem kellően nagy látószög, a részlet nélküli feketék, vagy ellenkezőleg az adott világítási hangulat teljes eltüntetése.

Az enteriőr fotók szinte minden esetben igénylik az utólagos képfeldolgozást. Ennek számos oka van. Az ilyen jellegű felvételek általában kevert fényű megvilágítással készülnek, és a képfeldolgozáskor kell megkeresni az egyensúlyt a világítás bensőséges hangulata és a színhelyesség között. Ritkán, de megeshet hogy egy-egy nemkívánatos csillogást felvételkor semmilyen ravaszsággal nem sikerül kiküszöbölni, ilyenkor is csak az utólagos retusálás segíthet. Az is előfordulhat, hogy egy-két berendezési tárgy még nincs a helyén, mégis égetően szükség van a fotókra. Megeshet hogy egy családi fotót, vagy nem publikus festményt Photoshoppal kell lecserélni.